Ministar Garibija: Više od milion KM za završetak izgradnje 24 stana za raseljene osobe

U Ministarstvu za rad, socijalnu politiku, raseljena lica i izbjeglice Kantona Sarajevo danas je potpisan Ugovor za realizaciju druge faze izgradnje objekta kolektivnog stanovanja za stambeno zbrinjavanje interno raseljenih porodica i porodica u stanju socijalne potrebe na području Općine Centar, u naselju Šip.

„U prvoj fazi napravljene su 24 stambene jedinice i dva poslovna prostora, sada idemo u finalnu fazu kako bi stanovi bili useljivi i za te potrebe ulažemo više od milion KM. Projekt se nažalost povlači još od 2012. godine, u prethodnom mandatu je njegova realizacija ubrzana i sada konačno privodimo kraju radove kako bi raseljene osobe koje su prije rata živjele na području Općine Centar dobile opet krov nad glavom“, poručio je resorni ministar Malik Garibija.

Komisija sastavljena od predstavnika Općine Centar i resornog ministarstva će provesti proceduru odabira korisnika. Očekuje se da će se time riješiti pitanja gotovo svih osoba koje su prije rata stanovale u Općini Centar, a koje i danas imaju status raseljenih lica.

Ugovor su potpisali ministar za socijalni rad, socijalnu politiku, raseljena lica i izbjeglice Kantona Sarajevo Garibija, načelnik Općine Centar Nedžad Ajnadžić, te direktori Fonda za izgradnju KS i Zavoda za izgradnju KS Mirza Emirhafizović i Mirza Hulusić.

Ministar Garibija je izrazio zahvalnost Općini Centar na korektnoj i pozitivnoj saradnji, kao i predstavnicima Fonda za izgradnju i Zavoda za izgradnju kao institucijama nadležnim za implementaciju i nadzor.