Obilježen Međunarodni dan osoba s invaliditetom: Plakete za nastojanje da unaprijede kvalitet života ovih osoba uručene ministrici Dautbegović i ministru Nenadiću

Svečanost povodom Međunarodnog dana osoba s invaliditetom održana je danas u Sarajevu. Kako je poručeno, ovom prilikom, vrlo je važno osigurati uključenost i ravnopravnost ovih osoba u Bosni i Hercegovini. Također je istaknuto da se kroz konstruktivan dijalog mogu pronaći efikasna rješenja za jednostavniju i bržu nabavku ortopedskih pomagala.

Plakete za podršku i nastojanje da se učini sve kako bi se unaprijedio kvalitet života kako osoba sa invaliditetom, tako i njihovih porodica i društva u cjelini, danas su uručene ministrici za rad, socijalnu politiku, raseljena lica izbjeglice Kantona Sarajevo Ameli Dautbegović i ministru pravde i uprave KS Mariju Nenadiću.

Ova svečanost je organizovana u saradnji sa Ministarstvom za rad, socijalnu politiku, raseljena lica i izbjeglice KS, organizacijom MyRight i Koordinacionim odborom udruženja osoba sa invaliditetom.