Aktivnosti održane u okviru obilježavanja četvrtog dana "Dječije nedjelje" u Kantonu Sarajevo

U okviru četvrtog dana obilježavanja “Dječije nedjelje” u Kantonu Sarajevo u KJU Dom za djecu bez roditeljskog staranja je održan je okrugli sto na temu: “Značaj emotivnog vezivanja i discipliniranja djece”.

KJU “Odgojni centar Kantona Sarajevo” realizovala je aktivnost “Dani otvorenih vrata”, te edukativna predavanje na temu: “Kako se nositi s vlastitim potrebama i razumjeti ponašanje drugih”, a JU “Kantonalni centar za socijalni rad”, odlazak u kino sa djecom u riziku.

Četvrtog dana obilježavanja “Dječije nedjelje” u Kantonu Sarajevo, JU “Djeca Sarajeva” realizovala je aktivnosti za djecu: “Moj dječiji svijet” i “Ja imam pravo na čist zrak i prirodu”, dok je JU Srednja škola za okoliš i drvni dizajn na Vilsonovom šetalištu prezentirala rezultate implementacije projekta: “Živjeti zdravo”.

U JU Kinoteka BiH upriličena je projekcija filma: “Rin Tin Tin – Putovanje se nastavlja”. Asocijacija socijalnih radnika Kantona Sarajevo je u osnovnim školama Kantona Sarajevo upriličila dodjelu certifikata i izložbu fotografija učenika koji su prisustvovali radionicama na temu: “Kako kvalitetno provesti slobodno vrijeme” i “Mogućnosti za provođenje slobodnog vremena u zajednici”. Udruženje “Nepobjedivi” realizovalo je praktičnu nastavu, snimanje kadrova u dječijoj igraonici, te rad i zabavu za djecu, a Organizacija Hope and Homes for Children BiH koncert i predstavu za djecu “Mravko i Travko”.

Udruženje za promociju i ostvarivanje prava osoba oštećenog sluha “Znakovi tišine” realiziralo je radionicu za učenike osnovne škole na temu “Znakovnim jezikom do novog prijateljstva”, dok je Udruženje “Život sa Down sindromom FBiH” realiziralo inkluzivnu aktivnost: “Touch tour za slijepu i slabovidniu djecu – Upoznaj Pozorište mladih prilagođeno za osobe s invaliditetom”.

Udruženje “Radost života” je, u okviru četvrtog dana obilježavanja “Dječije nedjelje”, realizovalo izložbu likovnih i ekoloških radova na temu: “Recikliranjem do umjetnosti”, a Udruženje oboljelih od multiple skleroze Kantona Sarajevo “Dan otvorenih vrata Udruženja”.

U okviru Sportskih igara Oaze, četvrtog dana obilježavanja “Dječije nedjelje” u Kantonu Sarajevo, realizovana su takmičenja u atletici i boćanju, kao i takmičenja za osobe sa višestrukim smetnjama u okviru MATPrograma.

Datum: 
05.10.2018