Aktivnosti održane u okviru obilježavanja drugog dana "Dječije nedjelje" u Kantonu Sarajevo

U okviru drugog dana obilježavanja “Dječije nedjelje” u Kantonu Sarajevo, realizirana je aktivnost “Cvijet za sjećanje” u okviru koje su ministrica za rad, socijalnu politiku, raseljena lica i izbjeglice, te djeca iz KJU Dom za djecu bez roditeljskog staranja i JU “Djeca Sarajeva”, položili cvijeće na Spomen obilježje ubijenoj djeci opkoljenog Sarajeva. Također, predstavnici Ministarstva za rad, socijalnu politiku, raseljena lica i izbjeglice i KJU Dom za djecu bez roditeljskog staranja položili su cvijeće na spomen obilježje stradaloj djeci koja su bili štićenici ove ustanove. U okviru drugog dana obilježavanja “Dječije nedjelje”, Ministarstvo za rad, socijalnu politiku, raseljena lica i izbjeglice Kantona Sarajevo je organizovalo svečano potpisivanje Protokola o saradnji i postupanju u slučajevima protivpravnog ponašanja na štetu djece u Kantonu Sarajevo.

Osim navedenog, KJU “Odgojni centar Kantona Sarajevo” realizovala je aktivnost “Dani otvorenih vrata” i edukativna predavanja na temu: “Faktori rizika i zaštite društveno neprihvatljivog ponašanja”, a JU “Kantonalni centar za socijalni rad” radionice sa djecom u riziku. JU Terapijska zajednica – Kampus Kantona Sarajevo je realizovala edukativne radionice s ciljem prevencije ovisnosti – Kako reći “NE” i Igre bez granica – Kako aktivno provesti slobodno vrijeme.

Drugog dana obilježavanja “Dječije nedjelje” u Kantonu Sarajevo, JU “Djeca Sarajeva” implementirala je aktivnost: “Dječije odrastanje”, Udruženje Taekwondo klub Novi Grad Sarajevo aktivnost: “Zdravo dijete – zdrava porodica”, a Udruženje “Srce za djecu oboljelu od raka” kreativno edukativnu radionicu sa djecom koja se nalaze u Roditeljskoj kući. U JU Kinoteka BiH upriličena je projekcija filma: “Orlovi rano lete”. Asocijacija socijalnih radnika Kantona Sarajevo je u osnovnim školama Kantona Sarajevo implementirala aktivnost: “Istraživanje mogućnosti za provođenje slobodnog vremena u zajednici”, a Udruženje “Nepobjedivi” teorijsku nastavu za djecu: “Osnove audio zapisa”

Datum: 
03.10.2018