Aktivnosti održane u okviru obilježavanja petog dana "Dječije nedjelje" u Kantonu Sarajevo

U okviru petog dana obilježavanja “Dječije nedjelje” u Kantonu Sarajevo JU ”Kantonalni centar za socijalni rad” je provodila promotivne aktivnosti sa ciljem prevencije prosjačenja djece, a KJU “Odgojni centar Kantona Sarajevo” realizovala je aktivnost “Dani otvorenih vrata”. KJU “Porodično savjetovalište” je u okviru Škole roditeljstva realizovalo predavanje na temu: “Značaj vakcinacije”.

JU “Djeca Sarajeva” realizovala je aktivnosti za djecu: “Piramida zdrave ishrane – zdravo se hranim”, dok je Udruženje oboljelih od cerebralne paralize Kantona Sarajevo realizovalo izlet članova Udruženja na Vrelo Bosne.

U JU Kinoteka BiH upriličena je projekcija filma: “Hachiko – Priča o psu”. Udruženje “Život sa Down sindromom u FBiH” realizirala je inkluzivnu predstavu za djecu “Svirala” u okviru Programa MESS-a, a Udruženje “Srce za djecu oboljelu od raka” radionicu na temu: “Fotografije sa djecom”.

Udruženje “Nepobjedivi” realizovalo je praktičnu nastavu, snimanje kadrova na atletskoj stazi, te rad i zabavu za djecu.

U okviru Sportskih igara Oaze, petog dana obilježavanja “Dječije nedjelje” u Kantonu Sarajevo, realizovana su takmičenja u košarci i kuglanju za osobe sa intelektualnim teškoćama.

Datum: 
08.10.2018