Aktivnosti održane u okviru obilježavanja šestog i sedmog dana "Dječije nedjelje" u Kantonu Sarajevo

U okviru šestog i sedmog dana obilježavanja “Dječije nedjelje” u Kantonu Sarajevo KJU “Odgojni centar Kantona Sarajevo” realizovala je aktivnost “Dani otvorenih vrata”, te edukativno predavanje na temu: “Značaj uloge vršnjačke grupe u jačanju protektivnih faktora”.

Udruženje oboljelih od cerebralne paralize Kantona Sarajevo realizovalo druženje djece članova Udruženja sa klovnom i podjelu letaka.

Organizacija Hope and Homes for Children BiH je realizovalo školu jahanja za djecu iz porodica pod rizikom od razdvajanja, a Udruženje “Univerzalna škola” takmičenje: “Znanje je In”. Sportsko udruženje gluhih “Mladost” Kantona Sarajevo je implementiralo Malu olimpijadu “Sport je naš zvuk”, dok je Udruženje gluhih sportista u BiH realizovalo sportske aktivnosti: “Oborimo zajedno rekorde, rušimo zajedno predrasude”.

Udruženje “Nepobjedivi” realizovalo je praktičnu nastavu, snimanje kadrova na dvije lokacije, te korištenje drona, a Udruženje “SFW Studio Fashion” sportsku aktivnost: “Život je igra – Upoznavanje raznih sportova”.

U okviru Sportskih igara Oaze, šestog dana obilježavanja “Dječije nedjelje” u Kantonu Sarajevo, realizovana su takmičenja u nogometu i stonom tenisu za osobe sa intelektualnim teškoćama.

U KJU Dom za djecu bez roditeljskog staranja održana je aktivnost u okviru koje je nastupao dječiji hor ove ustanove i mali manekeni iz Škole manekenstva Džejla Glavović, a koji su za prisutne upriličili dječiju modnu reviju. U okviru ove manifestacije je realizovana i zajednička likovna radionica: “Slikanje na asfaltu kredom”, te zajednički performans sa balonima i slanje poruke preko balona Kantonu Sarajevo. Ovom aktivnošću u KJU Dom za djecu bez roditeljskog staranja zvanično je zatvorena “Dječija nedjelja” u Kantonu Sarajevo za 2018. godinu.

Datum: 
08.10.2018