Ministrica Prvulović posjetila Zavod Pazarić

Ministrica za rad, socijalnu politiku, raseljena lica i izbjeglice Kantona Sarajevo Ivana Prvulović posjetila je danas, sa saradnicima, Zavod Pazarić koji vodi brigu o djeci i odraslim osobama s poteškoćama u razvoju.


Zajedno sa direktorom Zavoda Samirom Suljagićem obišla je korisnike ove javne ustanove na lokalitetima Ramići I i II, kao i Resnik. Prilikom posjete razgovarano je o podršci radu i potrebama Zavoda, te je najavljena podrška kantonalnog ministarstva za unapređenje uslova boravka štićenika.


Ova javna ustanova je u nadležnosti Federacije Bosne i Hercegovine, a smještaj korisnika iz Kantona Sarajevo osigurava resorno ministarstvo putem Kantonalnog centra za socijalni rad. U Zavodu se trenutno nalazi 340 korisnika, od kojih je iz Kantona Sarajevo 123.


Na sastanku je razmatrana mogućnost otvaranja učionice za rad sa djecom, štićenicima Zavoda, koja su uključena u proces redovnog obrazovanja, kao i projektu izgradnje parka za djecu u ustanovi. Ministrica Prvulović je izrazila spremnost da kantonalno ministarstvo podrži ove projekte.