Raspisan javni poziv za dodjelu novčanih sredstava za održivi povratak, za povratnike van Kantona Sarajevo

Ministarstvo za rad, socijalnu politiku, raseljena lica i izbjeglice Kantona Sarajevo objavilo je danas Javni poziv za dodjelu novčanih sredstava  za održivi povratak, za povratnike van Kantona Sarajevo.

Predmet javnog poziva je finansijska pomoć za projekte izgradnje, sanacije i rekonstrukcije infrastrukture, kao i manje popravke stambenih jedinica u mjestu povratka, razvoj poljoprivrede za potrebe korisnika i članova domaćinstva, te druge namjene kao što su nabavka prehrambenih artikala, kupovina školskog pribora i knjiga itd.

Pravo prijave na javni poziv imaju osobe koje su se dobrovoljno vratile i prijavile prebivalište u mjestu prijeratnog prebivališta u Republiku Srpsku, Federaciju Bosne i Hercegovine i Brčko Distrikt BiH a koja su imala boravište u Kantonu Sarajevo po osnovu statusa raseljenog lica. Prijaviti se mogu i opštine u kojima pomenute osobe imaju prebivalište, te vladine i nevladine institucije, ustanove i organizacije (udruženja, fondacije, humanitarne organizacije) od značaja za održivi povratak.

Dokumentacija potrebna za prijavu na javni poziv, kao i kriteriji za dodjelu sredstava, te ostale pojedinosti su sadržane u tekstu javnog poziva na:

https://mrsri.ks.gov.ba/aktuelnosti/javni-poziv-za-dodjelu-novcanih-sredstava-za-odrzivi-povratak-za-povratnike-van-kantona

Na istom linku su dostupni i obrasci za prijavu.