Obavještenje Ministarstva za rad, socijalnu politiku, raseljena lica i izbjeglice KS općinskim službama socijalne zaštite i korisnicima naknada iz oblasti zaštite porodica sa djecom

Povodom informacija pojedinih općinskih službi socijalne zaštite u Kantonu Sarajevo o isplati dječijeg dodatka putem tekućih računa kod “odabranih” banaka, a ne “putem pošte”, Ministarstvo za rad, socijalnu politiku, raseljena lica  i izbjeglice Kantona Sarajevo obavještava korisnike naknada iz oblasti zaštite porodice sa djecom u Kantonu Sarajevo da nije izdalo nikakvo uputstvo općinskim službama socijalne zaštite o načinu isplate njihovih mjesečnih davanja.

Korisnici navedenih naknada obavještavaju se da Ministarstvo za rad, socijalnu politiku, raseljena lica i izbjeglice KS nije mijenjalo način uplate i nije izdalo nalog za promjenu procedura.

"U toku je obuka uposlenika općinskih službi Kantona Sarajevo na jedinstvenoj bazi podataka SOTACv2 iz oblasti zaštite porodice sa djecom. Ukoliko bude nekih promjena o načinu isplate, korisnici ovih prava i nadležne općinske službe će biti blagovremeno informisani, pismenim putem", navode iz Ministarstva za rad, socijalnu politiku, raseljena lica i izbjeglice KS.