MINISTRICA PAVIĆ PEČENKOVIĆ I PREDSJEDNIK ZUKO RAZGOVARALI O UNAPREĐENJU SARADNJE MINISTARSTVA I UDRUŽENJA OSOBA SA INVALIDITETOM

Ministrica za rad, socijalnu politiku, raseljena lica i izbjeglice Kantona Sarajevo Enda Pavić Pečenković sa saradinicima danas je upriličila sastanak s predsjednikom Koordinacionog odbora udruženja osoba sa invaliditetom u Kantonu Sarajevo Fikretom Zukom.

Na sastanku je razgovarano o pitanjima koja se odnose na rad i funkcionisanje udruženja čiji članovi su osobe s različitim vrstama invaliditeta, a koja djeluju na području Kantona Sarajevo i okupljena su u ovom Koordinacionom odboru.

Razgovaralo se i o pripremi nacrta Sporazuma o saradnji Ministarstva i Koordinacionog odbora, zapošljavanju osoba sa invaliditetom u Kantonu Sarajevo i zajedničkom obilježavanju datuma bitnih za ovu populaciju, posebno 3. decembra - Međunarodnog dana osoba sa invaliditetom.

Prisutni su se saglasili da je neophodno nastaviti kontinuiranu saradnju s udruženjima koja okupljaju osobe s različitim vrstama invaliditeta u Kantonu Sarajevo, a sve u cilju boljeg informisanja resornog ministarstva o potrebama ove populacije i spram toga kreiranja adekvatnih politika njihove zaštite.

"Udruženja osoba sa invaliditetom su partneri Ministarstva za rad, socijalnu politiku, raseljena lica i izbjeglice i Vlade KS već duži niz godina i takvu saradnju ćemo njegovati i unapređivati i u budućnosti", istakla je ministrica Pavić Pečenković.

Datum: 
14.02.2024