Delegacija Kantona Sarajevo u posjeti povratnicima u Hercegovini

Delegacija Kantona Sarajevo koju su činili predsjedavajući Skupštine Kantona Sarajevo Elvedin Okerić, ministrica za rad, socijalnu politiku, raseljena lica i izbjeglice KS Ivana Prvulović i ministar za boračka pitanja KS Omer Osmanović jučer je sa glavnim imamom Medžlisa Islamske zajednice Gacko Sadetom ef. Bilalićem obišla povratnike u ovoj hercegovačkoj opštini.

Delegacija je u cjelodnevnoj posjeti obišla sela Cernica, Ključ, Kula i Stolac, te razgovarala sa povratnicima o njihovim potrebama i problemima sa kojima se suočavaju. Tom prilikom, uvjerili su se u volju i napore koje ulažu povratnici da svoj povratak učine održivim i opstanu na svojim ognjištima.

Vlada i Skupština Kantona Sarajevo, u skladu sa raspoloživim mogućnostima, provode niz aktivnosti u cilju održivog povratka u entitetu RS, koje će na zadovoljstvo povratnika biti nastavljene i unaprijeđene, istaknuto je.

Nakon obilaska povratnika, upriličen je iftar u džamiji u Gacku. Iftar je organizovan u skladu sa Sporazumom koji su prethodno zaključili Medžlis IZ i Ministarstvo za rad, socijalnu politiku, raseljena lica i izbjeglice Kantona Sarajevo za povratnike.