Jačanje saradnje s vjerskim zajednicama: Delegacija KS posjetila Župni ured u Sarajevu

Ministrica za rad, socijalnu politiku, raseljena lica i izbjeglice Kantona Sarajevo Enda Pavić Pečenković danas je, sa zastupnicima u Skupštini KS Irfanom Čengićem i Davorom Čičićem, posjetila katedralni Župni ured u Sarajevu.

Tom prilikom delegacija KS se sastala s velečasnim Oliverom Jurišićem, kako bi naglasili važnost saradnje Vlade Kantona Sarajevo sa vjerskim zajednicama i izgradnje multietničkog društva u gradu koji je poznat po svojoj bogatoj kulturnoj i religijskoj raznolikosti.

Ministrica Pavić Pečenković istakla je značaj otvorenog dijaloga i saradnje između vlade i vjerskih zajednica kao ključnog faktora u očuvanju mira, međusobnog razumijevanja i izgradnji inkluzivnog društva. Naglasila je kako je Vlada posvećena jačanju veza sa svim vjerskim zajednicama, te da intenzivno radi na stvaranju ravnoteže između sekularnosti i poštovanja vjerskih sloboda.

Zastupnik Čengić je dodao kako Sarajevo predstavlja simbol multietničkog suživota i tolerancije te kako je važno da se ova tradicija nastavi i očuva.

"Posjeta Župnom uredu simbolizira našu predanost očuvanju duha saradnje i zajedništva", rekao je zastupnik Čengić.

Zastupnik Čičić istakao je kako su multietničko društvo i poštovanje vjerskih razlika ključne vrijednosti na kojima se temelji Sarajevo.

"Radimo zajedno na projektima koji promovišu raznolikost i dijalog među različitim zajednicama, a posjeta Župnom uredu je korak prema ostvarenju tog cilja", naglasio je Čičić.

Sastanak je protekao u duhu otvorenosti, razmjene ideja i obostrane posvećenosti izgradnji inkluzivnog društva, koje će služiti kao primjer mirnog suživota za cijeli region. Ministrica Pavić Pečenković i zastupnici Čengić i Čičić izrazili su zahvalnost vjerskim zajednicama na njihovoj podršci i angažmanu u ovom važnom procesu.

Ova posjeta predstavlja posvećenost u ostvarivanju ciljeva multietničkog društva u Sarajevu, a Vlada Kantona Sarajevo ostaje posvećena podršci vjerskim zajednicama i promovisanju raznolikosti kao bogatstva ovog grada.