Kanton Sarajevo pomaže obnovu puta: Ministrica Pavić Pečenković obišla povratnike u Čajniču

Ministrica za rad, socijalnu politiku, raseljena lica i izbjeglice Kantona Sarajevo Enda Pavić Pečenković danas je sa saradnicima posjetila povratnička naselja u Čajniču.

Ovom prilikom obišla je radove koji se izvode na rekonstrukciji puta Batovo-Slatina, a za čiju obnovu je Ministarstvo za rad, socijalnu politiku, raseljena lica i izbjeglice KS izdvojilo 20.000 KM.

Posjeti su prisustvovali potpredsjednik bosanskohercegovačkog eniteta Republika Srpska Ćamil Duraković, načelnik Opštine Čajniče Goran Karadžić, odbornik u Skupštini Opštine Čajniče Izet Alihodžić, kao i predstavnici povratnika u ovu općinu.

Ministrica Pavić Pečenković je iskazala veliko zadovoljstvo što Ministarstvo kojim rukovodi ima priliku da pomogne i učestvuje u održivom povratku, te tako bude dio ove pozitivne priče.

„Danas smo imali priliku razgovarati s povratnicima, kao i sa ostalim stanovništvom ovog područja, koji su istakli da se međusobno poštuju, pomažu i da grade dobre međuljudske i komšijske odnose“, kazala je ministrica Pavić Pečenković.

Načelnik Karadžić je ovom prilikom istakao da Opština Čajniče ima skroman budžet i da bez pomoći drugih nivoa vlasti ne bi mogla ostvariti rezultate koje je ostvarila na polju obnove i razvoja infrastrukture, a što je preduslov za održivi povratak.