Ministar Avdić sa načelnikom Fazlićem: Kanton Sarajevo sufinansira izgradnju stadiona u Ilijašu

Ministar kulture i sporta Kantona Sarajevo Samir Avdić i načelnik Općine Ilijaš Akif Fazlić potpisali su danas Aneks II ugovora o sufinansiranju projekta "Izgradnja sportskog centra Ilijaš - Gradski stadion II faza".


"Kanton Sarajevo je za realizaciju ovog projekta do sada izdvojio 1.150.000 KM, a danas smo potpisali Ugovor za dodatnih 100.000, s tim da smo Rebalansom budžeta KS obezbijedili sredstva u iznosu 70.000 KM koja se odnose na nabavku i ugradnju stolica na stadionu. Iskreno vjerujem da ćemo već iduće godine imati u potpunosti završen ovaj sportski kompleks koji će biti od izuzetnog značaja kako za lokalnu zajednicu, tako i za cijeli Kanton Sarajevo", obrazložio je ministar Avdić, nakon potpisivanja.


Načelnik Fazlić rekao je da je izgradnja stadiona jedan od najznačajnijih kapitalnih projekata na području općine Ilijaš, koja želi stvoriti najbolje moguće uslove za sportiste, ali i za sve ostale građane ove općine.


Ukupna vrijednost projekta, koji je ušao u svoju treću fazu, iznosi oko 3,8 miliona KM.


"Vrijednost prve dvije faze iznosila je oko 2.700.000 KM, od čega je Općina izdvojila 1.450.000, a Kanton, sa današnjim potpisivanjem, 1.250.000. Sa Vladom Federacije smo sklopili Sporazum u iznosu 260.000 KM, tako da nam preostaje da u idućoj godini osiguramo još oko 800.000 KM kako bi projekt priveli kraju. Njegovom realizacijom Ilijaš, ali i cijeli Kanton Sarajevo, će dobiti respektabilan i značajan sportski kompleks", naglasio je Fazlić.


Nadzor nad realizacijom ovog Ugovora vršit će Zavod za izgradnju Kantona Sarajevo.