Ministarstvo za rad, socijalnu politiku, raseljena lica i izbjeglice KS podržalo rad humanitarnih organizacija „Caritas“, „Crveni križ KS“, „Dobrotvor“ i „Merhamet“

Ministrica za rad, socijalnu politiku, raseljena lica i izbjeglice KS Ivana Prvulović danas je potpisala ugovore sa predstavnicima humanitarnih organizacija koje su zadovoljile kriterije za dodjelu finansijskih sredstava po Javnom pozivu za dodjelu novčanih transfera humantarnim organizacijama/neprofitnim organizacijama i udruženjima za 2022. godinu.

Kroz navedeni Javni poziv dodijeljena su finansijska sredstva u iznosu od 90.000 KM za humanitarne organizacije, i to: Humanitarno pastoralna organizacija Caritas Vrhbosanske nadbiskupije u iznosu od 10.000 KM, Crveni križ Kantona Sarajevo u iznosu od 35.000 KM, Srpsko humanitarno udruženje „Dobrotvor“ Sarajevo u iznosu od 10.000 KM i Humanitarna organizacija Muslimansko dobrotvorno društvo „Merhamet“ u iznosu od 35.000 KM.

Finansijska sredstva su dodijeljena za aktivnosti i projekte pomoći socijalno ugroženim licima, licima sa invaliditetom, raseljenim licima i izbjeglicama, kućnu njegu starih, nemoćnih i nepokretnih osoba, unapređenje zdravstvenog i humanitarnog odgoja te obrazovanja, kao i poboljšanje psihičkog, društvenog i duhovnog života starih i bolesnih lica.

Ugovore je u ime humanitarne organizacije „Caritas“ potpisala Irma Araranković, Crvenog križa KS Enaida Višo, humanitarne organizacije „Dobrotvor“ Aleksa Čebić i humanitarne organizacije „Merhamet“ Munib Bujak.