Počelo uređenje dvorišta ustanova za socijalnu zaštitu u Kantonu Sarajevo

U okviru velike proljetne akcije čišćenja grada, te uređenja i ozelenjavanja javnih površina, resorna kantonalna ministarstva i KJKP “Park” ozvaničili su danas radove na uređenju dvorišta, kao i sadnje novih biljnih vrsta u krugu javnih ustanova za socijalnu zaštitu. Za ove aktivnosti planiran je utrošak oko 60.000 KM.

Početku radova u Kantonalnoj javnoj ustanovi Gerontološki centar Sarajevo prisustvovali su ministrica za rad, socijalnu politiku, raseljena lica i izbjeglice KS Ivana Prvulović i ministar komunalne privrede, infrastrukture, prostornog uređenja, građenja i zaštite okoliša KS Enver Hadžiahmetović. Oboje su izrazili zadovoljstvo što će korisnici Centra imati ljepše životno okruženje.

“U saradnji s Ministarstvom komunalne privrede, infrastrukture, prostornog uređenja, građenja i zaštite okoliša KS dogovorili smo ovu aktivnost. Dolazi nam ljepše vrijeme, korisnici će više boraviti na otvorenom i želimo da im bude lijepo i ugodno. Bit će kultivisani postojeći kapaciteti, posađene nove sadnice i cvijeće, te se radujemo da vidimo kako će dvorište izgledati nakon toga”, navela je ministrica Prvulović.

Dodala je da se i na ovaj način pokazuje senzibilitet prema stanovnicima treće životne dobi i da je Gerontološki centar svojevrsna zelena oaza, koja će biti dodatno uljepšana novim sadnicama i uređenjem prostora.

Ministar Hadžiahmetović objasnio je da se radi o zajedničkoj aktivnosti dva ministarstva, koja se realizira putem “KJKP “Park”, a čiji je cilj uljepšati prostore u kojima borave građani u stanju socijalne potrebe.

“Ovo je prvi objekt od kojeg krećemo, bit će ih još. Zaista je lijepo vidjeti osmjehe na licima ljudi koji su danas ovdje”, naveo je ministar Hadžiahmetović.