Zastupnici nisu podržali Izvještaj o radu „Službe za zapošljavanje Kantona Sarajevo“ za prošlu godinu

Na drugom nastavku 25. sjednice Skupštine Kantona Sarajevo održanom danas razmatran je Izvještaj o radu i finansijskom poslovanju Javne ustanove „Služba za zapošljavanje Kantona Sarajevo“ za period 01.01 - 31.12.2019. godine, kao i Izvještaj o izvršenju Finansijskog plana prihoda i izdataka ove javne ustanove za isti period.

Nakon duge i iscrpne rasprave, te velikog broja pitanja, zastupnici nisu prihvatili ove izvještaje.

U nastavku zasjedanja, a poslije vođene duže rasprave, primili su k znanju Informaciju o utrošku sredstava za projekt “Izgradnja i opremanje tramvajskih stajališta za kontrolisanu naplatu karata i uvođenje elektronskog sistema naplate”.

Razmatrali su i Informaciju o ulozi Direkcije za robne rezerve Kantona Sarajevo tokom pandemije izazvane (COVID-19) virusom.

I nju su, također, nakon duže rasprave i velikog broja postavljenih pitanja zastupnici primili k znanju te podržali inicijativu zastupnika Zvonke Marića o podijeli zaštitnih maski penzionerima.

Na istoj sjednici je potom razmatrana i Informacija o potpisivanju ugovora između KJP “ZOI ‘84” OCS d.o.o. Sarajevo i firme Domo Art d.o.o. o iznajmljivanju restorana Beneton na Bjelašnici.

I ova informacija je primljena k znanju, nakon višesatne rasprave i analize. U okviru ove tačke usvojen je i zaključak kluba zastupnika Naroda i pravde o raskidanju pomenutog ugovora, te zaključak zastupnice Segmedine Srne Bajramović o provjeri svih saznanja od strane Ureda za borbu protiv korupcije KS vezanih za potpisivanje predmetnog ugovora.

Predsjedavajući Skupštine KS Mirza Čelik je zatim prekinuo zasjedanje, te uputio čestitku svim muslimanima, povodom nastupajućeg Ramazanskog bajrama.

U odjavi današnjeg zasjedanja naglasio je da će javnost o novom terminu nastavka ove sjednice biti blagovremeno informisana.