07.10.2015 "Dječija nedjelja" Aktivnosti

Upriličena izložba tiflotehničkih pomagala u organizaciji Biblioteka za slijepa i slabovidna lica u BiH.
U vrtiću Trešnjica u organizaciji JU „Djeca Sarajeva realizovana aktivnost "Živimo kao jedno-bolji smo zajedno".
Omladinsko udruženje za promociju univerzalnih vrijednosti "Šeher" organizovalo je aktivnost "Zajedno u budućnost - Dodir nade" - Treninzi "Roditelji i djeca".
Realizovana aktivnost "Sretno djetinstvo za svu djecu" u OŠ "Fatima Gunić" u organizaciji Udruženje "Dajte nam šansu"
u organizaciji Udruženje oboljelih od multiple skleroze Kanton Sarajevo održan je igrokaz "Moja mama ima multipla sklerozu" u JU "Međunarodni centar za djecu i omladinu".
Udruženje "SFW Studio Fashion" organizovalo je radionicu "Mašta malih prstića" u JU "Centru za slijepu i slabovidnu djecu i omladinu".
Prikazana je predstava "Ovo sam ja" Katolički školski centar "Sveti Josip",u organizaciji "Savez organizacija za podršku osobama s intelektualnim teškoćama Sumero"
Održane edukativna radionica na temu: "Prevencija nasilja među i nad mladima" JU "Srednja škola za tekstil, kožu i dizajn", uOŠ "Mirsad Prnjavorac"u organizaciji "Fondacija lokalne demokratije".
Realizovana posjeta Pionirskoj dolini najmlađih članova Udruženja oboljelih od cerebalne dječije paralize Kantona Sarajevo koji ne mogu koristiti javni gradski prevoz u organizaciji Udruženje oboljelih od cerebralne dječije paralize Kantona Sarajevo.
U organizaciji Udruženje Bokserski klub "Velešićki Heroji realizovana aktivnost "Zdravo i sretno odrastanje - pravo svakog djeteta" - Turnir i sportsko takmičenje.
Održana projekcija dječijeg filma "Kralj lavova" u Kinoteci BiH.
Realizovana posjeta osnovnih škola "Alija Nametak", "Musa Ćazim Ćatić" i "Silvije Strahimir Kranjčević" KJU Domu za djecu bez roditeljskog staranja"kao i turnir u fudbalu u organizaciji KJU "Dom za djecu bez roditeljskog staranja"
Održana kreativna radionica „Moj primjer“ na Hematoonkološkom odjeljenje Pedijatrijske klinike u organizaciji Udruženje „Srce za djecu koja boluju od raka u Federaciji BiH“
Udruženje distrofičara Kantona Sarajevo izdalo je brošuru pod nazivom „Integracija djece sa invaliditetom u otvorenu sredinu“, uz podršku Ministarstva za rad, socijalnu politiku, raseljena lica i izbjeglice Kantona Sarajevo.
Hope and Homes for Children BiH upriličio javnu promocija hraniteljstva u prostoru Sarajevo City Center.
JU "Kantonalni centar za socijalni rad", u prostoru ustanove organizovao aktivnost "Edukacija hranitelja".
Hope and Homes for Children BiH upriličio izložbu i umjetnički performans na temu: Odrastanje djece u hraniteljstva u Galeriji "Novi hram"
Održana smotra članova Udruženja Tae Kwon Do Klub "Novi Grad – Sarajevo" i učenika OŠ "Skender Kulenović"- u prostorijama Tae Kwon Do Klub "Novi Grad – Sarajevo".
Realizovana TV emisija "Dnevna soba" na TVSA posvećena nasilju nad djecom s ciljem informisanja, senzibilizacije i adekvatnog upoznavanja javnosti o problemu nasilja nad djecom u organizaciji Fondacija lokalne demokratije.