MINISTRICA PAVIĆ PEČENKOVIĆ I DIREKTOR SALKIĆ O UPRAVLJANJU NEKRETNINAMA

Ministrica za rad, socijalnu politiku, raseljena lica i izbjeglice Kantona Sarajevo Enda Pavić Pečenković održala je danas sastanak s direktorom Kantonalnog stambenog fonda Muamerom Salkićem.

Tema razgovora bili su mogući oblici saradnje između Ministarstva i Fonda, na način da se u budućem periodu pokušaju dogovoriti određeni modaliteti upravljanja nekretninama koje su u nadležnosti Ministarstva, na način da bi poslove upravljanja preuzeo Fond.

Posebna tema razgovora bila je definiranje početnih koraka u okviru definiranja stambenih potreba Ministarstva, koje bi podrazumijevali rješavanje pitanja socijalnih kategorija, interno raseljenih lica i drugih kategorija socijalno ugroženih lica.

Direktor Fonda je iskazao zahvalnosti na spremnosti Ministarstva da u budućem periodu ostvare obostrano korisnu saradnju u pogledu dogovaranja uslova i modaliteta rješavanja pitanja koja se odnose na upravljanje nekretninama koje su u nadležnosti Ministarstva.

Na kraju, obje strane su se složile da mogućnost rješavanja pitanja stanovanja za potrebe kategorija koje Ministarstvo smatra prioritetnim, jeste dugoročni cilj koji može biti ostvaren, uz ulaganje napora na osiguranju financijskih sredstva, pravilno planiranje potreba i prioriteta, obostranu saradnju, kao i aktivno uključivanje i drugih institucija u Kantonu Sarajevo.

DokumentVeličina
Image icon 2_0.jpg80.37 KB
Image icon 3_1.jpg76.45 KB
Datum: 
06.02.2024