MINISTRICA PAVIĆ PEČENKOVIĆ: SISTEMSKA POMOĆ UDRUŽENJU "DAJTE NAM ŠANSU" I UDRUŽENJU RODITELJA UBIJENE DJECE OPKOLJENOG SARAJEVA 1992-1995.

Ministrica za rad, socijalnu politiku, raseljena lica i izbjeglice Kantona Sarajevo Enda Pavić Pečenković danas je održala sastanak i potpisala dva Ugovora o rasporedu tekućih transfera neprofitnim organizacijama "Socijalni projekti" za 2024. godinu.

Ugovori su potpisani sa predsjednicom Udruženja porodica djece i osoba s poteškoćama u razvoju "Dajte nam šansu", Ines Kavalec kojem je dodjeljeno 100.000 KM i Fikretom Grabovicom predsjednikom Udruženja roditelja ubijene djece opkoljenog Sarajeva 1992-1995, kojem su iz ovogodišnjeg Budžeta dodjeljena sredstva u iznosu od 50.000 KM.

Udruženje "Dajte nam šansu" je neprofitna organizacija koja djeluje na području Bosne i Hercegovine i koristi inovativne modele te kroz direktan rad pružaju podršku porodicama i djeci/odraslima s poteškoćama u razvoju bez obzira na vrstu i stepen invaliditeta. Svojim radom trude se uticati na svijest zajednice edukativnim i inkluzivnim aktivnostima.

Udruženje roditelja ubijene djece opkoljenog Sarajeva 1992-1995. zastupa interese porodica 1.601 ubijenog djeteta navedenom periodu.

"Ova udruženja za nas imaju poseban značaj i samim tim želimo kroz budžet da im sistemski pomognemo. Dodjeljena sredstva predstavljaju nastavak saradnje izmedju ovog Ministarstva i Vlade KS sa Udruženjima", izjavila je resorna ministrica Pavić Pečenković.

Datum: 
26.03.2024