MINISTRICA PAVIĆ PEČENKOVIĆ UČESTVOVALA U AKCIJI UREĐENJA BAŠTE OKO RODITELJSKE KUĆE SARAJEVO

Udruženje „Srce za djecu oboljelu od raka“, uz podršku i inicijativu AvliYa Landscape, organiziralo je akciju uređenja bašte i zelenih površina oko Roditeljske kuće u Sarajevu. Akcija pod nazivom „Biljka za osmijeh roditelja i djeteta“ okupila je donatore, hrabre mališane i njihove porodice, kao i mnoštvo volontera.

Ministrica za rad, socijalnu politiku, izbjegla i raseljena lica Kantona Sarajevo Enda Pavić Pečenković izrazila je najiskreniju zahvalnost na pozivu da se pridruži ovoj inicijativi.

„Ova akcija pokazuje izuzetnu empatiju i brigu za najranjivije članove našeg društva, te predstavlja primjer solidarnosti i humanosti koja sve nas čini boljim ljudima i kolektivom“, izjavila je ministrica Pavić Pečenković.

Cilj održavanja akcije je kreiranje ljepšeg okruženja za djecu oboljelu od malignih bolesti, unapređenje njihovog boravka u Roditeljskoj kući tokom najtežih životnih dana, te pružanje sigurnog i ugodnog zelenog prostora u kojem će moći skupiti pozitivnu energiju za nastavak svoje borbe.

Datum: 
22.04.2024