MINISTRICA PAVIĆ PEČENKOVIĆ UZ MEĐUNARODNI DAN SOCIJALNOG RADA: UVEZATI PROFESIONALCE IZ OBLASTI SOCIJALNE I DJEČJE ZAŠTITE

Međunarodna konferencija o socijalnom radu pod nazivom "Socijalni rad i društvena kriza" održava se danas na Fakultetu političkih nauka Univerziteta u Sarajevu. Organizacijom konferencije već četvrtu godinu za redom obilježava se Međunarodni dan socijalnog rada, čija je ovogodišnja tema „Buen Vivir: Zajednička budućnost za transformativnu promjenu“.

Konferenciju su otvorili ministrica za rad, socijalnu politiku, raseljena lica i izbjeglice Kantona Sarajevo Enda Pavić Pečenković, dekan FPN-a Sead Turčalo, šefica Odsjeka za socijalni rad FPN-a Sanela Bašić i federalni ministar rada i socijalne politike Adnan Delić.

Ministrica Pavić Pečenković je, ovom prilikom, istakla osjećaj zadovoljstva jer je imala priliku vratiti se u svoju matičnu kuću. Učesnicima je zaželjela kvalitetan i konstruktivan rad, u nadi da će ostvariti zacrtane ciljeve.

Naglasila je važnost novih trendova u društvu, posebno stavljajući u fokus nove izazove s kojima se suočavaju savremene zajednice u održivosti i promišljanjima o temeljnim potrebama i pravima ranjivih skupina i pojedinaca, te mogućnosti njihovog ostvarenja.

Također, ministrica Pavić Pečenković napomenula je da veliki značaj i interes za sve predstavlja uvezivanje svih nivoa vlasti, ustanova socijalne zaštite, fakulteta i svih profesionalaca iz oblasti socijalne i dječje zaštite.

Datum: 
19.03.2024