MINISTRICI ENDI PAVIĆ PEČENKOVIČ DODIJELJENA ZLATNA PLAKETA SAMOSTALNOG SINDIKATA DRŽAVNIH SLUŽBENIKA I NAMJEŠTENIKA U ORGANIMA DRŽAVNE SLUŽBE, SUDSKOJ VLASTI I JAVNIM USTANOVAMA U FEDERACIJI BIH

Ministrica za rad, socijalnu politiku, raseljena lica i izbjeglice Kantona Sarajevo Enda Pavić Pećenković prisustvovala je danas svečanosti povodom obilježavanja 34. godišnjice Samostalnog sindikata državnih službenika i namještenika u organima državne službe, sudskoj vlasti i javnim ustanovama u Federaciji BiH.

Tom prilikom, ministrici je uručena Zlatna plaketa, kao znak zahvalnosti i priznanja za njen doprinos i podršku radu Sindikata. Plaketa je dodijeljena na prijedlog Koordinacionog odbora sindikalnih organizacija Kantona Sarajevo.
Ministrica Pavić Pećenković izrazila je zahvalnost na ukazanom priznanju i istakla važnost saradnje između Ministarstva i sindikalnih organizacija u cilju unapređenja uslova rada i zaštite prava zaposlenih u javnom sektoru.

"Ova plaketa predstavlja ne samo priznanje za moj rad, već i za trud svih nas koji se svakodnevno zalažemo za bolji status svih uposlenika javnih ustanova. Nastavićemo raditi zajedno na poboljšanju radnih uslova i zaštiti prava svih zaposlenih", izjavila je ministrica Enda Pavić Pećenković.

Samostalni sindikat državnih službenika i namještenika, koji ove godine slavi 34 godine postojanja, nastavlja svoj rad na zaštiti interesa svojih članova, te promociji socijalne pravde i radnih prava u Federaciji BiH.

Predsjednik Sindikata Samir Kurtović zahvalio je ministrici Pavić Pećenković na prisustvu i podršci, te istakao važnost kontinuirane saradnje i dijaloga između sindikata i institucija vlasti.

Datum: 
28.05.2024