POZIV O OTVARANJU KONKURSA BOSANA FONDACIJE USA za dodjelu stipendija redovnim studentima/icama s područja države Bosne i Hercegovine u akademskoj 2023/2024. godini

Ministarstvu za rad, socijalnu politiku, raseljena lica i izbjegllice Kantona Sarajevo, posredstvom Fondacije BOSANA BiH dostavljen je poziv o otvaranju KONKURSA BOSANA FONDACIJE USA za dodjelu stipendija redovnim studentima/icama s područja države Bosne i Hercegovine u akademskoj 2023/2024. godini.
Konkurs će biti otvoren od 1. augusta 2023. do 15. augusta 2023. godine, a prednost imaju kandidati koji su:

- na početnim godinama studija;

- trenutno smješteni u domu za nezbrinutu djecu ili su u prošlosti bili smješteni u domu za nezbrinutu djecu, pedagoškoj zajednici ili hraniteljskoj porodici;

- kandidati čiji su staratelji/roditelji nezaposleni ili imaju izuzetno niska primanja.

Prijave na Konkurs podnose se elektronskim putem na sljedećem linku: https://bosanakonkurs.moonlight.ba/, a krajnji rok za predaju prijava je utorak, 15. august 2023. godine (do ponoći).

Detaljne informacije o Konkursu možete pronaći na web stranici Bosana Fondacije u segmentu ‘Vodič za razumijevanje programa stipendiranja FONDACIJE BOSANA & uputstvo za pripremu dokumentacije za aplikaciju 2023’.

DokumentVeličina
PDF icon Konkurs180.85 KB
Datum: 
04.08.2023