PREMIJER UK I MINISTRICA PAVIĆ PEČENKOVIĆ OBIŠLI MALIŠANE KJU DOM ZA DJECU BEZ RODITELJSKOG STARANJA NA BJELAVAMA

Premijer Kantona Sarajevo Nihad Uk i ministrica za rad, socijalnu politiku, raseljena lica i izbjeglice KS Enda Pavić Pečenković posjetili su KJU Dom za djecu bez roditeljskog staranja na Bjelavama, gdje su se družili sa mališanima i podijelili im slatkiše.
Kako je istaknuto tokom posjete i sastanka sa v.d. direktorom Amarom Ećom, ove godine zbog epidemije morbila nije organizovana tradicionalna bajramska priredba.
"Praznici za mene predstavljaju vrijeme koje treba provoditi s porodicom, no štićenici ovog doma nažalost odrastaju bez svojih najmilijih. Danas smo tu da se družimo s djecom i da barem malo doprinesemo njihovoj radosti za Bajram", rekao je premijer Uk.
"Vlada Kantona Sarajevo zajedno sa partnerima mnogo pažnje posvećuje ovoj ustanovi. Imamo četiri porodična doma na području Kantona, dok ove godine očekujemo da bude završena izgradnja ljetnikovca u Ledićima na Bjelašnici, u kojoj će mališani iz doma na Bjelavama imati priliku da provode svoje slobodno vrijeme", rekao je premijer Uk.
Ministrica Pavić Pečenković navela je da je projekt izgradnje kuće u Ledićima u završnoj fazi.
"Zamišljeno je da to bude vid rekreacione kuće za štićenike doma na Bjelavama, gdje bi tokom ljetnog i zimskog raspusta djeca mogla da borave u prirodi, da se igraju i druže. Dogovoreno je da sve ustanove socijalne zaštite mogu koristiti ovaj objekt, kako bi naši sugrađani koji su smješteni u ustanovama mogli provoditi aktivnosti u prirodi", rekla je ministrica Pavić Pečenković.

Datum: 
15.04.2024